HOE KIES JE HET JUISTE GEZICHTSMASKER

Draag een stoffen gelaatsmasker van katoen of vergelijkbaar materiaal dat is gemaakt van twee of meer lagen. Chirurgische maskers, ook wel medische maskers genoemd, zijn ook een goede optie. Beide soorten bieden een fysieke barrière die helpen bij het verminderen van de verspreiding van het virus via druppels uit je mond en neus, maar laat de ademhaling door de stof. Doek maskers kunnen worden gekocht of thuis gemaakt. Medische maskers worden vaak gezien op artsen, verpleegkundigen, tandartsen en symptomatische patiënten om de verspreiding van ziekten via druppels te voorkomen. Het N95 beademingsmasker is het meest beschermend en voorkomt het inademen van kleine deeltjes in de lucht, maar het moet worden gereserveerd voor gezondheidswerkers omdat ze nauw contact hebben met patiënten, zegt Dr. Vielemeyer.

Draag geen halsgangen omdat het niet duidelijk is hoe beschermend ze zijn. Gelaatsmaskers met een klep of ontluchting worden ook ontmoedigd omdat ze de verspreiding naar anderen niet voorkomen. Hoewel dergelijke maskers je kunnen beschermen, kunnen ademhalingsdruppels van de drager in de lucht worden uitgestoten en kunnen ze andere mensen bereiken.

https://dgmondmaskers.nl/

https://medisch-mondkapje.nl/