Month: April 2021

WARMTEREFLECTEREND LOW-E GLAS

Als mensen door de ramen van je huis naar je zwaaien, zwaai je waarschijnlijk terug. Dan gebruik je een handige eigenschap van glas die we allemaal als vanzelfsprekend beschouwen: het laat het licht er vrijwel ongehinderd doorheen. Als u een kat heeft, krult deze waarschijnlijk in het zonlicht op uw raamkozijnen. Dan profiteert het van een andere eigenschap van glas: het laat er ook warmte doorheen. Nu is glas briljant spul en meestal zijn we blij om licht en warmte in beide richtingen door te laten stromen zonder erbij na te denken. Zou het op warme zomerdagen niet koel zijn (bedoelde woordspeling) als uw ramen automatisch de warmte van de zon weerkaatsen? Evenzo, zou het in de donkere diepten van de winter niet geweldig zijn als de ramen van uw huis hielpen om te voorkomen dat al die dure warmte ontsnapte? Als u warmtereflecterend glas in uw ramen heeft, is dat precies wat er zal gebeuren.

Warmtereflecterende vensters werken door ultraviolet (korte golflengte), zichtbaar en infrarood (lange golflengte) licht op verschillende manieren te behandelen. In grote lijnen reflecteren ze ultraviolet en infrarood licht, maar laten ze zichtbaar licht er recht doorheen.

www.wingman-montage.nl

HOE KIES JE HET JUISTE GEZICHTSMASKER

Draag een stoffen gelaatsmasker van katoen of vergelijkbaar materiaal dat is gemaakt van twee of meer lagen. Chirurgische maskers, ook wel medische maskers genoemd, zijn ook een goede optie. Beide soorten bieden een fysieke barrière die helpen bij het verminderen van de verspreiding van het virus via druppels uit je mond en neus, maar laat de ademhaling door de stof. Doek maskers kunnen worden gekocht of thuis gemaakt. Medische maskers worden vaak gezien op artsen, verpleegkundigen, tandartsen en symptomatische patiënten om de verspreiding van ziekten via druppels te voorkomen. Het N95 beademingsmasker is het meest beschermend en voorkomt het inademen van kleine deeltjes in de lucht, maar het moet worden gereserveerd voor gezondheidswerkers omdat ze nauw contact hebben met patiënten, zegt Dr. Vielemeyer.

Draag geen halsgangen omdat het niet duidelijk is hoe beschermend ze zijn. Gelaatsmaskers met een klep of ontluchting worden ook ontmoedigd omdat ze de verspreiding naar anderen niet voorkomen. Hoewel dergelijke maskers je kunnen beschermen, kunnen ademhalingsdruppels van de drager in de lucht worden uitgestoten en kunnen ze andere mensen bereiken.

https://dgmondmaskers.nl/

https://medisch-mondkapje.nl/